Elidegenedés. Manapság vallássá lett. Kevés az igazi barát, és a mai fiatalok mindenütt csak az érdekeiket keresik. Érdekbarátságok. Érdekérzelmek. Érdekszerelem. Sekélyes és felszínes élet, mégis, az emberek boldogak.

Visszavágyom a gyerekkorba. Nem volt semmi gond, maximum az, hogy nem nyolckor, hanem hétkor kellett feljönni a játszótérről. Nem kellett törődnünk a megélhetéssel, csupán tanulnunk kellett. Akkor még nem értékeljük ezt, később pedig rájövünk, milyen jó is volt gyereknek lenni.

Az igazi barátságok gyerekkorban szövődnek. Az én korosztályom a kilencvenes években volt gyerek. Talán a legjobb korszak. Észrevettem, hogy a mai kapcsolatok – legyen az barátság vagy szerelem – csak boldogságban működnek. Ha valami probléma vagy gond merül fel, mintha nem is lennének egymásnak az emberek.

Kevesebbet találkozunk, kevesebbet érzünk, kevesebbet beszélünk. Elég az interneten beszélgetni, szinte elmondunk bármit, viszont ha személyes találkozóra kerül sor, alig merünk megmukkanni. Valami nagyon nincs rendben.

Harminc ezüstpénz

hatalom döngeti a falakat
kapzsi, monetáris rabszolgasors
pénz vált vallássá mindenek felett
lelkek eladva, a jövő balsors

tudást és érzést mohón elrabló
kecsegtető morális inkasszó
mihaszna remény, mégis itt vagyok
éber ésszel veletek virrasztó

húsból és csontból épült új egyház
Szodoma és Gomora fegyház

"szeretlek" csupán eufemizmus
szenteskedő szavak, szíven szúrás
ezüstért nem vásárolhatsz békét
áruló Iskarióti Júdás

2013. február 19.

Zoltanus

Szerző: Zoltanus88  2013.02.20. 11:19 Szólj hozzá!

Címkék: érzelem barátság júdás gyerekkor érdek

A bejegyzés trackback címe:

https://zoltanus.blog.hu/api/trackback/id/tr935093797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása